Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi.

Pomočnik kuharja

Ime programa: Pomočnik/ Pomočnica kuharja

Priprava na preverjanje in potrjevanje nacionalne poklicne kvalifikacije (NPK)

Namen: seznanitev in usposobitev za pripravo hladnih in toplih začetnih jedi.
Vhodni pogoj: opravljena osnovnošolska obveznost, zdravniško potrdilo, da ni zdravstvenih ovir za pridobitev poklicne kvalifikacije.

Vsebinski sklopi:

  • čiščenje živil,
  • priprava živil za hladne začetne jedi,
  • priprava za tople začetne jedi,
  • priprava juhe, jušne zakuhe, enolončnice,
  • priprava prilog,
  • priprava zelenjavnih jedi,
  • priprava solat,
  • priprava enostavne sladice,
  • priprava hitre hrane,
  • priprava pice,
  • preizkus znanja.

Število ur:

  • Teoretični del: 15 ur
  • Praktični del: 60 ur organiziranega usposabljanja po izdelanem terminskem načrtu in urniku za skupino udeležencev

Kraj in prostor usposabljanja:

  • Teoretični del: splošna učilnica LU Ormož, Vrazova ulica 12 (dodatne možnosti: samostojno učenje v Središču za samostojno učenje LU Ormož)
  • Praktični del: Osnovna šola Ormož (šolska kuhinja), Hardek 5, 2270 Ormož

Termin, dnevni čas in urnik izvedbe: izdelan za skupino udeležencev, 3-krat tedensko, popoldanski/ večerni čas

 

Izvajamo tudi:

  • Preverjanje in potrjevanje NPK Pomočnik/ Pomočnica kuharja

Ljudska univerza Ormož
Vrazova ulica 12
2270 Ormož

Telefon: 02 741 55 00
Mobitel: 070 766 976
E-pošta: lu-ormoz@guest.arnes.si

Uradne ure
ponedeljek-petek: 8.00 - 12.00
sreda: 15.00 - 17.00