Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi.

O nas

Ljudska univerza Ormož je javni zavod, ki ga je ustanovila Občina Ormož za področje izobraževanja odraslih ter interesne dejavnosti za mladino. Skozi več kot šest desetletij delovanja je zavod postal stičišče idej, kreativnosti, znanja in razvoja človeških virov z jasno usmeritvijo, da smo realizator in pomemben podporni servis pri realizaciji želja in potreb, ki se porajajo uporabnikom v našem okolju.

Izvajamo programe za pridobitev izobrazbe, različna usposabljanja, nacionalne poklicne kvalifikacije, tečaje ter izobraževanja po meri podjetij. Pester pa je tudi izbor naših neformalnih oblik učenja in druženj.

Na področju dela z mladino pa se dejavnost izvaja v obliki različnih dogodkov, predavanj, delavnic, tečajev, srečanj, razstav, druženj, taborov in podobno.

Posvečamo se potrebam lokalnega okolja, bogate izkušnje pa imamo tudi z izvajanjem nacionalnih in mednarodnih projektov.

 

Poslanstvo zavoda

Poslanstvo Ljudske univerze Ormož je kontinuirano ustvarjanje kar najbolj spodbudnega in sproščenega okolja za uporabnike vseživljenjskega učenja in aktivno odraščanje mladine.

Smo moderen center izobraževalnega, mladinskega, družbenega, kulturnega in družabnega dogajanja, odprt za vse generacije željne znanja, kreativnega in intelektualnega raziskovanja. Trdno smo zasidrani v realnem življenju, zato znamo prisluhniti tudi podjetjem in jim pripraviti programe po njihovi meri.

Skozi spodbujanje vseživljenjskega učenja prispevamo k hitrejšemu razvoju posameznikov, lokalne skupnosti in celotnega okolja.

 

Vizija zavoda

Izhajajoč iz poslanstva, se naša vizija usmerja v razvoj posameznika, zaposlenih v zavodu in razvoj celotnega okolja. Smo stičišče idej, kreativnosti, znanja in razvoja človeških virov z jasno usmeritvijo, da smo ustanovljeni zato, da smo realizator in pomemben podporni servis pri realizaciji želja in potreb, ki se porajajo občanom v našem okolju.

S spremljanjem potreb okolja in razvoja na področju izobraževanja odraslih ter trendov mladinske dejavnosti zagotavljamo uporabnikom koristna znanja, možnosti za kakovostno vseživljenjsko učenje in ustrezno podporo na poti odraščanja.

 

Vrednote LU Ormož

Vrednote vplivajo na vsa področja našega delovanja ter opredeljujejo osnovne prioritete kulture zavoda.

Vrednote odsevajo na eni strani spoštovanje etičnih in moralnih načel posameznega zaposlenega. Skozi njih se oblikuje odnos na delovnem mestu, odnos do sodelavcev, odnos do uporabnikov in do širše skupnosti. Vrednote odsevajo zavod kot ustanovo, kjer vsak člen zavoda strmi k skupnemu poslanstvu, viziji in uresničitvi ciljev.

Naše vrednote določajo, kako organizacija in zaposleni izpolnjujemo svoje poslanstvo in sledimo naši viziji. 

Vrednote, ki jih na LU Ormož negujemo, so:

  • strokovnost in kakovost zaposlenih pri njihovem delu,
  • prilagodljivost in odprtost do najrazličnejših idej,
  • prijaznost in dostopnost do naših uporabnikov,
  • spoštovanje in zaupanje v odnosih med zaposlenimi in uporabniki.

 

Ljudska univerza Ormož je članica Zveze ljudskih univerz Slovenije (ZLUS), več informacij si lahko preberete v katalogu:

Katalog ZLUS