Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi.

O nas

Ljudska univerza Ormož je javni zavod, ki ga je ustanovila Občina Ormož za področje izobraževanja odraslih ter interesne dejavnosti za mladino. Skozi več kot šest desetletij delovanja je zavod postal stičišče idej, kreativnosti, znanja in razvoja človeških virov z jasno usmeritvijo, da smo realizator in pomemben podporni servis pri realizaciji želja in potreb, ki se porajajo uporabnikom v našem okolju.

Izvajamo programe za pridobitev izobrazbe, različna usposabljanja, nacionalne poklicne kvalifikacije, tečaje ter izobraževanja po meri podjetij. Pester pa je tudi izbor naših neformalnih oblik učenja in druženj.

Na področju dela z mladino pa se dejavnost izvaja v obliki različnih dogodkov, predavanj, delavnic, tečajev, srečanj, razstav, druženj, taborov in podobno.

Posvečamo se potrebam lokalnega okolja, bogate izkušnje pa imamo tudi z izvajanjem nacionalnih in mednarodnih projektov.

 

Poslanstvo zavoda

Našim udeležencem izobraževanja ponujamo uporabna znanja, možnosti za kakovostno vseživljenjsko učenje ter ustrezno podporo na njihovi izobraževalni in učni poti. Hkrati pa se odzivamo na potrebe mladih, ustvarjamo varno okolje, kjer bodo mladi na ustvarjalen in zabaven način razvijali spretnosti in pridobivali kompetence za odgovorno in samostojno osebno in družbeno življenje.

 

Vizija zavoda

Vizija in poslanstvo Ljudske univerze Ormož temelji na kakovosti izobraževalne in mladinske dejavnosti, na inovativnih in motiviranih zaposlenih ter na zadovoljnih udeležencih. Trudimo se ustvariti kar najbolj spodbudno in sproščeno okolje dobrega počutja za naše udeležence. Uporabnikom želimo ponuditi uporabo najnovejših učnih pripomočkov, odlične možnosti za izobraževanje, pridobivanje novih spretnosti in informacij. Spremljamo potrebe okolja in razvoj na področju izobraževanja odraslih in trende mladinske dejavnosti, da uporabnikom zagotovimo aktualne, uporabne vsebine, možnosti za kakovostno vseživljenjsko učenje in mladim ustrezno podporo na njihovi poti odraščanja.

 

Vrednote LU Ormož

Vrednote zavoda vplivajo na vsa področja našega delovanja, tako na odnos do izobraževanja, duhovnega in intelektualnega razvoja posameznika, kot do inovativnosti in  kulturne ustvarjalnosti mladih.

Vrednote odsevajo na eni strani spoštovanje etičnih in moralnih načel posameznega zaposlenega, skozi te vrednote se oblikuje odnos na delovnem mestu, odnos do sodelavcev, odnos do uporabnikov in širšega okolja. Vrednote odsevajo zavod kot ustanovo, kjer vsak člen zavoda stremi k skupnemu poslanstvu, viziji in uresničitvi ciljev.

Vrednote so orodje za iskanje najboljšega v odnosih med ljudmi, nas usmerjajo k prepoznavanju dobrega in izogibanju slabega.

Vrednote, ki bi jih želeli na Ljudski univerzi Ormož čim bolj upoštevati so:

  • strokovnost in kakovost zaposlenih pri njihovem delu,
  • prilagodljivost in odprtost do najrazličnejših idej,
  • prijaznost in dostopnost do naših uporabnikov,
  • spoštovanje in zaupanje v odnosih med zaposlenimi in uporabniki.

 

Ljudska univerza Ormož je članica Zveze ljudskih univerz Slovenije (ZLUS), več informacij si lahko preberete v katalogu:

Katalog ZLUS

 

Ljudska univerza Ormož
Vrazova ulica 12
2270 Ormož

Telefon: 02 741 55 00
Mobitel: 070 766 976
E-pošta: info@lu-ormoz.si

Uradne ure
ponedeljek-petek: 8.00 - 12.00
sreda: 15.00 - 17.00