Dietni kuhar
Priprava na nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK)
Namen: seznanitev in usposobljenost za pripravo dietnih jedi in napitkov kulinarično in dietno ustrezno neoporečno
Vhodni pogoj: znanje kuharstva, ki so določena z izobraževalnim programom KUHAR
Vsebinski sklopi:
- priprava jedilnikov za diete v sodelovanju z dietikom
- priprava dietnih jedi in napitkov
- serviranje in delitev dietne hrane in napitkov
- preizkus znanja
Število ur:
- Teoretični del: 35 ur
- Praktični del: 40 ur organiziranega usposabljanja po izdelanem terminskem načrtu in urniku za skupino udeležencev
Kraj in prostor usposabljanja:
- Teoretični del: splošna učilnica LU Ormož, Vrazova ulica 12
Dodatne možnosti: samostojno učenje v Središču za samostojno učenje LU Ormož
- Praktični del: Osnovna šola Ormož (šolska kuhinja), Hardek 5, 2270 Ormož
Termin, dnevni čas in urnik izvedbe: izdelan za skupino udeležencev, 3-krat tedensko, popoldanski/ večerni čas
Udeležencem, ki jih napoti v usposabljanje Zavod za zaposlovanje RS, Območna služba Ptuj, le-ta plača usposabljanje po Pogodbi o izvedbi storitve institucionalnega usposabljanja, št. 547-33/2009-9900-8-0597.