Na naših spletnih straneh uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo funkcionalnosti, ki jih brez piškotov ne bi mogli nuditi.
Dietni kuhar

Dietni kuhar

Priprava na nacionalno poklicno kvalifikacijo (NPK)

Namen: seznanitev in usposobljenost za pripravo dietnih jedi in napitkov kulinarično in dietno ustrezno neoporečno
Vhodni pogoj: znanje kuharstva, ki so določena z izobraževalnim programom KUHAR

Vsebinski sklopi:

  • priprava jedilnikov za diete v sodelovanju z dietikom
  • priprava dietnih jedi in napitkov
  • serviranje in delitev dietne hrane in napitkov
  • preizkus znanja

Število ur:

  • Teoretični del: 35 ur
  • Praktični del: 40 ur organiziranega usposabljanja po izdelanem terminskem načrtu in urniku za skupino udeležencev

Kraj in prostor usposabljanja:

  • Teoretični del: splošna učilnica LU Ormož, Vrazova ulica 12

Dodatne možnosti: samostojno učenje v Središču za samostojno učenje LU Ormož

  • Praktični del: Osnovna šola Ormož (šolska kuhinja), Hardek 5, 2270 Ormož

Termin, dnevni čas in urnik izvedbe: izdelan za skupino udeležencev, 3-krat tedensko, popoldanski/ večerni čas

Udeležencem, ki jih napoti v usposabljanje Zavod za zaposlovanje RS, Območna služba Ptuj, le-ta plača usposabljanje po Pogodbi o izvedbi storitve institucionalnega usposabljanja, št. 547-33/2009-9900-8-0597.

Ljudska univerza Ormož
Vrazova ulica 12
2270 Ormož

Telefon: 02 741 55 00
Mobitel: 070 766 976
E-pošta: lu-ormoz@guest.arnes.si

Uradne ure
ponedeljek-petek: 8.00 - 12.00
sreda: 15.00 - 17.00

Pridobitev izobrazbe